Tiedote: Hallituksen kädenojennus rakennusalalle on nihkeä ja kylmä – hallitus ei tunnista tilanteen vakavuutta

– Olemme pettyneitä hallituksen kykyyn nähdä rakennusalan, etenkin alan yritysten ja siellä työskentelevien ihmisten ahdinko, toteaa ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja ja SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma. – Hallitus seilaa nyt sammutetuin lyhdyin kohti taantumaa. Paattia ei ohjaa kukaan.

– Vaihtoehtoja, myös valtiotalouden kannalta suopeita, olisi kyllä ollut mutta hallitus tyytyy lähinnä viivästyttämään omia ara-rakentamisen heikentämiseen tähtääviä päätöksiään ja niitäkin kitsaasti. Edessä on synkät ajat rakennusalalle ja siellä työskenteleville ihmisille, heidän perheilleen ja sille valtavalle joukolle muiden alojen ihmisiä, joihin rakennusalan ahdinko vaikuttaa. Olisimme halunneet nähdä selkeät toimenpiteet ja viestit siitä, että hallitus selkeästi peruu haitallisia ara-tuotannon alasajoon tähtääviä kirjauksiaan ja lisää merkittävästi valtuuksia etenkin erityisryhmille, kuten opiskelijoille, kohdennetun asuntotuotannon rakentamiseen, missä hankkeet jonottavat rahoitusta. Olisimme halunneet myös korjausrakentamista tukevia päätöksiä. Näitä emme nyt nähneet. Sitä vastoin tulemme näkemään yhä synkkenevää työttömyyttä ja ahdinkoa alalla, joka vaikuttaa pitkällä tähtäimellä myös koko Suomen ja etenkin kasvukeskusten elinvoimaan ja tulevaisuuteen, kun asuntorakentaminen lamaantuu pahimmillaan vuosiksi, hän lataa.

Eduskunta saa budjettiesityksen käsiteltäväkseen 9. lokakuuta.

– Kampaamme ympäristövaliokunnassa vielä tarkkaan nämä rakentamisen päätökset ja SDP lupaa esittää lisää ratkaisuja alan tilanteeseen, toivottavasti koko eduskunnan tuella, päättää Heinäluoma.

Jaa kirjoitus