Vaalit

Vaalit

You can also find this information in your own language: Afghan, Somali, English, Swedish, Russian

Eduskuntavaalit 2023

Osaava. Välittävä. Yhteistyökykyinen.

Olen 35-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja kansanedustaja Helsingistä. Olen ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiiristä ehdokasnumerolla 176. 

Suomen tarina on rakentunut ahkeralle työnteolle ja kaikista heikoimmassa asemassa olevien huolenpidolle. Sille, että jokaiselle lapselle ja nuorelle tarjotaan hyvät eväät oman polkunsa kulkemiseen. Ja sille, että suomalaisen hyvinvoinnin rakentajat saavat hyvän hoivan.

Haluan olla rakentamassa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan jatkotarinaa.

Suomi ei ole valmis. Meillä on koronan jälkeen liian paljon hoitovelkaa ja pitkät hoitoon pääsyn jonot. Toimeentulon, jaksamisen ja mielenterveydenkin haasteet koettelevat myös nuoriamme. Venäjän käynnistämän sodan myötä suomalaisten ruokakauppa- ja sähkölaskut ovat kasvaneet hurjasti.

Meidän on huolehdittava siitä, että jokainen, niin lapsiperhe, työssäkäyvä kuin myös ikäihminen, pärjää epävarmoina aikoina. Emme saa antaa sijaa eriarvoisuuden kasvulle.

Olen halunnut toimia pääkaupunkimme äänenä eduskunnassa ja tehdä tunnetuksi kaupunkiasumisen tarpeita. Suomessa on vain yksi metropoli ja se on Helsinki: kaupunki täynnä mahdollisuuksia, mutta myös suurkaupungin pulmia asumisen hinnasta alueiden eriytymiseen. Pääkaupunkiseudulla tarvitaan edelleenkin uusia asuntoja ja toimivaa kohtuuhintaista joukkoliikennettä.

Myös ilmastotyötä tehdään kaupungeissa, kun panostetaan vaikkapa aurinkoenergiaan ja vähäpäästöiseen liikkumiseen ja asumiseen.

Ensi kaudella suuri kysymys on se, miten toteutamme julkisen talouden sopeutuksen oikeudenmukaisesti. Siinä onnistumisessa tullaan tämän päivän päättäjät historiassa arvioimaan. Olen sitoutunut oikeudenmukaiseen taakanjakoon.

Haluan omalla työlläni luoda toivoa parempaan tulevaisuuteen. Yhteistyökyvyllä on suuri voima politiikassa. Omat arvot on oltava kirkkaana mielessä, jos haluaa saada tuloksia aikaan, mutta yhtä tärkeää on kyky kuunnella kanssakumppania ja hakea toimivaa kompromissia jyräämiseen sijasta.

Tervetuloa mukaan eduskuntavaalikampanjaani rakentamaan toivoa huomiseen!

Tavoitteeni tulevalle vaalikaudelle

Tasa-arvo

Laadukkaat lähipalvelut

Päiväkotien ja koulujen rahoitusta lisättävä

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle päästävä nopeasti

Pääkaupunkiseudulle lisättävä koulutuspaikkoja

Koulutuksella tasa-arvoa

Työelämän pelisääntöjen oltava reilut

Työntekijän turva perustuu yleissitoviin työehtosopimuksiin

Lainsäädäntöä kehitettävä suojaamaan työntekijöitä hyväksikäyttötilanteissa

Alipalkkaus on säädettävä rangaistavaksi

Säästöt oikeudenmukaisesti

Kun julkista taloutta tasapainoitetaan, on se tehtävä oikeudenmukaisesti niin, että yhteiskunnan heikompiosaisista ja tukea tarvitsevista huolehditaan

Ympäristö

Ilmastonmuutosta torjutaan fiksusti

Tuetaan joukkoliikennettä ja edistetään sujuvaa, mahdollisimman päästötöntä liikennettä

Maalämpö ja aurinkoenergia mukaan rakentamiseen

Huolenpito lapsista ja nuorista nostettava keskiöön

Kukaan ei saa syrjäytyä - osattomuuteen etsitään ratkaisut yhdessä

Parannetaan mielenterveyttä - toteutetaan terapiatakuu

ikoni 2

Arvokas vanhuus

Kotihoito kuntoon - mahdollistetaan ikäihmisten kotona asuminen

Tuetaan omaishoitajien jaksamista

Hei,

Onnistunut kampanja tarvitsee tekijöitä – mutta myös taloudellista tukea. Kiitos, jos haluat tukea kampanjani onnistumista Helsingissä.

Lahjoituksen voi tehdä joko tilisiirrolla tai MobilePayn kautta. Pienikin lahjoitus auttaa kampanjaa. 

Eveliina Heinäluoman tukiyhdistys ry

MobilePay-numero: 53633

Tilisiirron voi tehdä tukiyhdistyksen tilinumerolla

FI92 1544 3000 0346 32.

Lisäksi voit lahjoittaa täällä: https://donation.securycast.com/sdp-eduskuntavaalit?d=3ff1b95e-e28a-11e8-8985-00155d356515&aid=1010

Kiitos jo etukäteen kaikille tukijoille – arvostan tukeanne paljon!

Ystävällisin terveisin,

Eve

 

Äänioikeus kuntavaaleissa

Helsingissä vieraskielisten osuus kaikista asukkaista on 16 prosenttia. On tärkeää, että kaikilla äänioikeutetuilla on mahdollisuus osallistua demokraattiseen päätöksentekoon kuntavaaleissa.

Kuntapolitiikka vaikuttaa jokaisen asukkaan arkeen, joten on oikein, että kuntalaiset saavat myös omalla äidinkielellään tietoa vaaleihin ja kuntapolitiikkaan liittyvistä asioista. Siksi haluan tarjota kaikille mahdollisuuden perehtyä omiin vaalitavoitteisiini eri kielillä.

Kuntavaaleissa äänioikeutettu on jokainen viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä henkilö, joka on Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion kansalainen.

Äänioikeutettu on myös  jonkin muun valtion täysi-ikäinen kansalainen, joka on asunut Suomessa vähintään kahden vuoden ajan.

Äänioikeus eduskuntavaaleissa

Eduskunnan tärkein tehtävä on säätää lait, joiden mukaan yhteiskunta toimii. Lisäksi eduskunta päättää valtion talousarviosta ja valvoo valtion rahankäyttö. Eduskunta valitsee maan hallitukselle pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa. Eduskunta päättää, mitä mieltä Suomen valtio on monista EU-asioista. 

Jotta voi äänestää eduskuntavaaleissa, tulee olla Suomen kansalainen ja 18 vuotta täyttänyt viimeistään 2.4.2023. 

 

Afgaani

ماهر، رسا، همکار توانا
۳۳ سال عمر دارم، عضو پارلمان هستم و در علوم اجتماعی ماستري دارم. بحیث عضو شورای شهری کار میکنم و رئيس انجمن شهرداري حزب سوسیال دموکرات (SDP) می باشم. بحیث رئیس سوسیال دموکرات های شهر هلسینکي در‌سالهای‌۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ وظیفه انجام داده ام.

در شهر هلسینکي تولد و به مکتب یا آموزشگاه‌ رفته ام، در شهر رووانیمي تعلیم کرده ام، در منطقهٔ کورکیمکي، مِلونکولا، و ولییلا یي شهر هلسینکي زندگی نموده ام. خانهٔ دایمي خود را از منطقهٔ مولوپورو دریافتم. ورزش های گوناگون و فعالیت های فضای باز در طبیعت شگفت انگیز هلسینکي در قلبم جا دارند.

می خواهم خدمات یکسان، زندگی شغلی عادلانه، مراقبت از کودکان و افراد مسن ارتقا یابد، همچنان اطمینان حاصل نمایم که در شهر هلسینکي مسکن ها با قیمت های مناسب ساخته می شوند و ارزشهای طبیعی
انتخاب می شوند.
من از کار شورا می دانم که نتایج نیاز به همکاري دارد و می خواهم نوعی سیاستمدار باشم که استعداد و توانمندی همکاری داشته
باشم.

خدمات محلی با کیفیت،
پذیرش سریع به مطب داکتر و نرس یا پرستار، مجهز ساختن مراقبت در منزل، حتمی بودن کودکستان و مکتب در هر منطقهٔ مسکوني.

مبارزهٔ منصفانه با تغییرات اقلیمی،
تقویت حفاظت از محیط زیست،
حمایت از ترانسپورت عامه، توسعه در انتشار گازات از وسائط نقليه

هلسینکي باید یک استخدام کننده یا کار دهندهٔ خوب و با انصاف باشد،
معاش عادلانه و جذب کننده برای همه کارمندان

Somali

Xirfad Leh, Kala guur, Iskaashato.

Waxaan ahay Xildhibaanad 34 jir ah waxaanan haysta shahaadada Mastar cilmiga bulshada. Waxaan ahaa xildhibaanad golaha degaanka Helsinki ahaana gudoomiyaha kooxda golaha SDP. Waxaan ahaa gudoomiye ku xigeenka Helsinki Social Democrats 2017-18.

Waxaan ku dhashay oo aan iskuul ka dhigtay magaalada Helsinki, waxaan ku bartay Rovaniemi. Helsinki, waxaan ku noola Kurkimäki, Mellunkylä iyo Vallila. Waxaan si joogta ah oga helay guri xaafada Myllypuro. Wadnahayga agtiisa waxaa u dhaw dhamaan noocyada jimicsi iyo nashaadaadka banaanka ee dabiicadda wanaagsan ee Helsinki

Waxaan rabaa inaan dhiirigeliyo adeegyo siman, nolol shaqo oo cadaalad ah, daryeelka carruurta iyo waayeelka, iyo hubinta in guryo la awoodi karo iyo qiime dabiici ah laga dhiso Helsinki. Helsinki waa magaalo caalami ah, qof walbana isaga oo aan loo eegin asalkiisa, waa inuu ku noolaadaa, wax ku bartaa, kuna shaqeeyaa si nabadgalya ah. Waan ogahay shaqada golaha degaanka inay natiijadeedu u baahan tahay wadashaqeyn, waxaanan rabaa inaan noqdo nooca siyaasiga ah ee wada shaqeenta leh.

Adeegyada Maxaliga ah ee tayada leh

Si dhakhso ah loo helo ballamaha goobaha caafimaadka ee dhakhtarka iyo kalkaalisada
Xaaladda xannaaneynta guriga
Waa inay jirtaa xarun xanaano maalmeed iyo iskuul xaafad kasta la degan yahay u dhaw

Dhismaha guryo qiimo macquul ah

Helsinki waxay u baahan tahay guryo qiima macqool ah u la awoodi karo
In la hubiyo habsamida isu socodka gaadiidka caasimada

Ka hortag cadaalad ah oo ka dhan ah isbedelka cimilada

Xoojinta ilaalinta deegaanka
Taageerida gaadiidka dadweynaha iyo kobcinta ganacsiga qiiqa

Helsinki waa inay noqotaa shaqo-bixiye wanaagsan oo caddaalad ah

Mushaar cadaalad ah oo soo jiidasho leh dhammaan shaqaalaha