Tiedote: Nyt se on selvitetty, riippumattomasti ja ilman ideologisia silmälaseja

Nyt se on selvitetty, riippumattomasti ja ilman ideologisia silmälaseja. Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) selvitys nimittäin toteaa yksiselitteisesti, että kohtuuhintaista ARA-asuntotuotantoa tarvitaan, sillä markkinaehtoinen asuntotuotanto ei pysty vastaamaan erityisesti suurissa kaupungeissa asuntojen kysyntään.

– Toisinaan oikean laidan asuntopoliitikot ovat esittäneet, että kaikesta tuetusta asuntotuotannosta tulisi luopua ja rahoittaa ihmisten asuminen asumistuen kautta.
Me haluamme SDP:ssä kehittää ARA:n rahoitusvälineitä edelleen ja lisätä kohtuuhintaisia koteja kaupunkeihin, kuten VTV:n selvitys suosittaa, tiivistää kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

– Erityisesti pääkaupunkiseutu kärsii asumisen hinnan kovasta noususta. Asuntojen kysyntä ja liian vähäinen tarjonta vaikuttavat koko Suomen talouskasvun veturina toimivan metropolialueen kasvun mahdollisuuksiin. Yritysten kasvuedellytykset heikkenevät, kun työvoimaa ei ole riittävästi tarjolla. Siksi kohtuuhintaisen ARA-asuntotuotannon varmistamisen tulisi olla kaikkien puolueiden mielenkiinnon kohteena, Heinäluoma painottaa

– VTV:n mukaan ARA:n rahoitusvälineet eivät ole ajan tasalla ja myös tässä voin yhtyä VTV:n arvioon. Pitkän korkotukimallin kehittämistä koskeva sääntelyuudistus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä, mutta esitys ei riitä korjaamaan kaikkia ongelmia. SDP:n mielestä pitkän korkotukimallin uudistamista tulee jatkaa ensi kaudella, vaatii Heinäluoma.

– Toivon, että kuka onkaan asuntoministerinä seuraavassa hallituksessa, hän tuo heti alkukaudesta korjaussarjan pitkän korkotuen kehittämiseksi eduskuntaan. Asumisen lainsäädäntöuudistukset tulee saada vireille heti alkukaudesta, nyt esitykset, myös asumisen kehittämisohjelma, ovat liiaksi painottuneet loppuvaalikaudella ja toimeenpano viivästynyt.

Jaa kirjoitus