Tiedote: Kokoomus jättää ilmastolupauksensa seuraavalla pysäkillä

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä tilanne, jossa kokoomus on vesittämässä Uudenmaan kuntien yhteisen MAL-sopimuksen. SDP:n helsinkiläinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Heinäluoma puolustaa päätöksiä, jotka ohjaavat kohti entistä toimivampaa joukkoliikennettä, ilmastotavoitteiden toteutumista sekä kohtuuhintaista asumista ja pitää kokoomuksen irtaantumista vastuuttomana.

– Joukkoliikenteen idea on liikuttaa ihmisjoukkoja. Se onnistuu parhaiten Suomessa Helsingin seudulla, jossa asuu 1,5 miljoonaa suomalaista. Tarvitsemme valtion MAL-sopimusten kautta antamaa tukea, jotta pääkaupunkiseudulla voidaan rakentaa uusia raideyhteyksiä ja tarjota ihmisille kohtuuhintaisia joukkoliikenteen lippuja, Heinäluoma painottaa.

– Nyt olemme jälleen tilanteessa, jossa kokoomus sanoo yhtä ja tekee toista. Puolue väittää olevansa sitoutunut ilmastotekoihin, mutta samaan aikaan taskuliinan takaa pilkistää suunnitelma, joka tekee Helsingin seudun päästötavoitteiden saavuttamisesta erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta. Puolue on myös ottanut erityistehtäväkseen kurjistaa pääkaupunkiseudun pieni- ja keskituloisia. Tämä näkyy puolueen malttamattomuudesta päästä leikkaamaan asumistukia ensi vaalikaudella. Kokoomus myös vastustaa kohtuuhintaisen asuntotuotannon lisäämistä pääkaupunkiseudulle. Kokoomuksen Helsinki on hyvä harvoille ja liian kallis kaikille muille, Heinäluoma toteaa.

– Raideliikenne parantaa pääkaupunkiseudulla liikkumista ja viihtyisyyttä sekä vähentää liikenteen päästöjä. Toimillaan kokoomus jättää ilmastolupauksensa seuraavalla pysäkillä ja pettää pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä käyttävät, Heinäluoma toteaa.

Kuntien maankäyttöä, asumista ja liikennettä linjaava MAL-sopimus on kokonaisuus, eikä siitä voi irrottaa itselle mieluisia osia ja jättää vähemmän mieluisia huomiotta. Heinäluoman mukaan kokoomus näyttää jälleen todellisen luonteensa yrittäessään poimia rusinoita MAL-sopimuksen pullasta.

Jaa kirjoitus