SDP:n kansanedustajat: Poliisin resurssit on turvattava

SDP:n kansanedustajat hallintovaliokunnassa Eveliina Heinäluoma, Aki Lindén, Piritta Rantanen, Heidi Viljanen ja Seppo Eskelinen edellyttävät poliisin resurssien turvaamista.

– Poliisin esille tuoma tarve lisärahoitukselle on aito. Lisärahoitusta on pakko löytää. Vain sitä kautta voimme toteuttaa hallitusohjelmaan kirjatun lisäyksen poliisien määrään. Poliisien on voitava luottaa siihen, että irtisanomisiin tai lomautuksiin ei jouduta, kansanedustajat painottavat.

– Rikoksiin täytyy puuttua voimakkaasti ja päättäväisesti. Samalla on kuitenkin muistettava niiden juurisyyt. Siksi tarvitsemme toimia eriarvoisuuden poistamiseksi ihan yhtä paljon kuin tarvitsemme lisää rahaa poliisille. Sisäisen turvallisuuden kannalta on olennaista huomioida nämä molemmat puolet: samalla kun huolehditaan ennaltaehkäisevistä turvallisuustoimista – hyvinvointipalveluiden laadusta ja saatavuudesta, sekä yhteiskunnan turvaverkoista – meidän on turvattava viranomaisten suorituskyky.

– Ensi vuoden työtä suunnittelevan poliisijohdon sekä määräaikaisten työsuhteiden loppumisen puolesta pelkäävien poliisien kannalta on erittäin ikävää, että olemme joutuneet tämänkaltaiseen keskusteluun poliisin rahoituksesta. Meidän on jatkossa välttämätöntä huolehtia siitä, että poliisin perusrahoitus on kestävällä tasolla. Tässä on huomioitava poliisin monimutkaistuva toimintakenttä, lisääntyvät tehtävät ja uusien toimintojen – kuten tuoreen ihmiskauppayksikön – toimintamahdollisuuksien turvaaminen. Kaikilla puolueilla on osansa siinä, että poliisin resurssien kanssa on jouduttu hankalaan tilanteeseen ja kaikkien puolueiden tulee kantaa vastuunsa siinä, että tulevaisuudessa tilanne korjaantuu.

FacebookTwitter

Jaa kirjoitus