Lapinlahti sai arvoisensa päätöksen

Hyviä uutisia Lapinlahdessa toimiville kansalaisjärjestöille! Syksyn ajan paljon puhututtaneeseen Lapinlahden sairaala-alueen kehittämiseen saatiin tänään kaupunkiympäristölautakunnan kokouksessa hyvä päätös.

Lapinlahden sairaala-alueen rakennukset vaativat merkittävää remontointia ja toimijaa, joka sitoutuu kunnostamaan rakennuksia. Tämän mahdollistamiseksi ja alueen kehittämiseksi kaupunki toteuttaa kilpailun, jossa haetaan kaupungin tavoitteiden mukaista visiota kehittämiseen ja edellytetään suojeltujen rakennusten kunnostamista. Kokouksessa päätettiin kilpailuun sisällytettävän myös ehdotukset, jotka perustuvat vuokramalliin.

Vuokramalli mahdollistaa myös erilaisten kansalaisjärjestöjen osallistumisen kilpailuun. Tällä hetkellä alueella toimii mm. Mielenterveysseuran omistama Lapinlahden Lähde, jolla on erilaista mielenterveyttä edistävää hanke- ja kulttuuritoimintaa entisellä sairaala-alueella. Päätös mahdollistaa aidosti monipuolisen osallistujajoukon osallistumisen kilpailuun.

Kilpailussa keskeisinä periaatteina on, että Lapinlahden alue säilyy kaikille avoimena, julkisena puistona ja arvokkaat rakennukset pystytään kunnostamaan. Tarkoituksena on, että kilpailun voittavan ehdotuksen pohjalta laaditaan tarvittava asemakaavan muutos.

Jaa kirjoitus